hits

a7liv

- amatører på tur, med utstyret på g -

Valentines til folket

  • 13.02.2018, 19:30

I dag snappet vi opp at valentines day nærmer seg med stormskritt, den står opp med sola imorgen allerede. En dag vi helt hadde glemt her vi suller oss inn i vår egen bloggboble i Suldis. Så hva kan man gjøre på den mest romlemantiske, klissete, kvalmeste dagen som finnes i året? 

Nå kan jeg endelig si at jeg synes denne dagen er klissete og kvalm, uten å virke singel og bitter. Har jo kar, så ingen kan ta meg på det. Eller er det fordi han nesten glemte det i fjor, så jeg er litt bitter fra det  kanskje, spekulasjoner dere kan få lage dere. I hvert fall la oss se på hva man kan finne på på denne staslig dagen. 

Processed with VSCO with a6 preset

(En ting er viktig, gi hverandre litt kjærleik på deres måte)

Jeg og Henrik har blitt skuffet de fleste Valentines dagene. Vi har spurt venner om de ville leke med oss, men de skulle på date med hver sin kjære. Skjønte ikke vi noe av, alle planlagte date på samme dag. Så så vi alle hjertene som herjet verre enn stormen Tor, bamser med masse klisje tekster og kjærestepar hvor en du vendte deg. Ingen ville leke med oss, så da måtte vi leke alene. Det moro med dette var at denne Valentines dagen var ikke vi sammen, vi var ekser. Men det stoppet ikke oss, hadde tidenes date vi, som ikke var planlagt en gang. Tur opp til fløyen, etterfulgt av en muffins delings og frappe på Starbucks. Beste med alt, sola strålte fra klar himmel for en gangs skyld i Bergen, så vi kosa oss gløgg vi. Etter den Valentines dagen som ekser, har det egentlig bare gått nedover der i fra, siden har vi glemt dagen. 

Vi har googla litt rundt for dere, så dere kan få noen gode tips om du absolutt vil gi denne dagen oppmerksomhet. Vi har planer om sove, sove litt til, hvile beina og spise godteri. Er vi virkelig gale drar vi kanskje å kjøper oss noe digg fra McDonalds. Men over til dere, what can you dooo??

Gå å kjøp deg noe snasent, og si det er så partnere kan få se deg i noe snaxcy, det kaller jeg vinn vinn og en god unnskyldning. Det var mer en gave enn noe å gjøre, men vi tok den med, alle skal få.

Dere kan jo ta standarden å spise ute, men hvorfor gjøre det en dag alle andre og skal være ute? Blir nesten som å trene 3 januar vettu, det er for trangt og klamt når halve befolkningen skal oppfylle nyttårsforsettene sine. 

Leste og at på Valentines er det ikke bare rosesalget som skyter i været, kondomer strømmer vist ut av butikkene og. Ikke for overraskende, graviditetstester har høysesong i mars. Så kanskje det er noe å gi din kjære, før det blir tomt. Kan hende vi er inne for en kondom - og graviditetstestkrise, på lik linje som vi hadde smørkrise for noen år siden. Dumt om du ikke har peiling på om du venter en Bæbbis, det kan jo bli en hyggelig eller mer sjokkerende overraskelse. Om storken skulle komme på døren, vet du hva du skal gjøre de neste Valentines dagene. Da blir det fort bleieskift og tørking av gulp. Kan hende Henrik må hjelpe meg med gulpen i morgen, for kjenner lunsjen presse litt på bare av å skrive et Valentines innlegg. Men, hva gjør vi ikke for leserne våres?   

Over til flere ting å gi. Du kan gi din kjære en kjæreste-sightseeing på en benk i byen, hvor dere kan glane på alle klissete par, humre og se hvilket dere ikke vil være. Kjøp med en popcorn fra en kino i nærheten, så blir det nesten 4D på den benken vettu. Dette må jo være en fin innledning til å prate om forholdet, om det er noe som bør rettes på? En litt morsommere måte å lede inn på temaet. Eller ta rådene fra googlet om hva single bør gjøre denne dagen. Der fant jeg gå på blinde date. Da kan dere gå på hver deres, hvor den ene kan følge med på når den andre er på date og vise versa. Var på tinder date en gang, var så fælt at jeg holdt på å dø, sjeleglad for å komme på meny bak fiskedisken og filetere litt.  

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Nei, hadde det vært opp til meg hadde jeg ventet noen dager til alle våryre sjeler har roet seg der ute. Da kanskje tatt en: spill så mye du vil bowling, midt på dagen da ingen er der, anbefales. Eller bare gjør det dere digger sammen, ha det litt morosamt. Liten telttur, urbex, sjokolade inni banan på bål eller dra til et badeland å skli i sklier. Vær litt Yolo å skli to der det bare er lov til en. Eller så kan dere bare leie et hus i gokk som oss, å stå på ski, det og funker. Eller lage muffins i en kopp, det er topp. Vi driter i hvert fall i denne dagen, leker og har det gøy de andre 364 dagene i året. Valentines Day blir streike dag her i hjemmet, kanskje han får et klapp på kinnet om jeg er på godsiden. 

(Hænrikken klaskæ´rn inn med stil)

Håper dere fikk et tips, eller har dere allerede drømt dere bort i planer dere skal gjøre med deres elskede denne dagen? 

Los Tacolitos-tragedien

  • 12.02.2018, 17:11

Siden det er taco-mandag, tenkte vi å fortelle dere litt om los tacos her i Østerrike. Vi lager det meste av middager selv her nede. En ferie på 3 mnd, uten papsen sin lommebok, holder ikke økonomien til buffet på Kina restaurant hver dag. Hadde vi hatt muligheten, hadde det fort blitt det. Kanskje vi skal nevne vi er bloggere å spørre om de vil sponse? 

Etter noen oppfinnsomme middager fristet den gode gamle norske tacoen igjen. Vi tok en rusletur inn på butikken for å ctache litt tacostuff. Vi raida hver hylle, men ingen taco i sikte, og tenkte hva søren? Første gangen vi lette fikk vi spurt en gutt om de hadde taco. Først skjønte han ikke helt, så tenkte han litt og begynte å vise oss vei, og vi fant noe. Vi ble jo sjeleglad og jeg ble jo nesten forelsket, men tacohyllen her i Østerrike er ikke akkurat som i Norge. I Norge finner vi jo reoler med tacolitas, her er det som vi skrev, EN hylle. Senere så vi på spar, og de hadde to ich på det beste, slik du ser på bilde. Videre tok vi turen innom Mpreis, og de hadde søren med tortillachips. Den kvelden var det tacofest. Vi hadde funnet tortillachips. Har en butikk tortillachips, ja da er det en god tacobutikk. 

Processed with VSCO with a5 preset

(Kokosmelk, ja det har de i seks forskjellige sorter! Tydelig favorisering på etnisitet her)

Men da vet dere det, skal du lage tacos i Østerrike, da blir det den helt basic, om ikke mindre enn det. Ikke forvent mye, for mexicaneren har tydeligvis ikke satt sine spor her. Så da får dere ta på dere mexicaner hattene og nyte tacomandagen ;)   

5 Supre, kjappe og usunne retter

  • 10.02.2018, 19:41

Trenger du noe rask og godt, noe flott på tampen, da har vi lagd en liten liste for deg. Har du for mye energi? Ja, da kan disse rettene hjelpe deg med å roe deg litt ned. Du blir litt sånn god, slapp og litt for mett. Eller de fører til at du må akutt skikkelig på do, så da vet du hva som bør være i nærheten. 

Processed with VSCO with a5 preset

Nummer 5 - Besøk hos besteforeldre   
Her slipper du å lage noe selv. Hos våre besteforeldre er det alltid noe kake på menyen, med noe attåt. Henrik sin farmor har alltid rullekake, med krem selvfølgelig, som er den deiligste kaken. Den metter liksom ikke med en gang, så du kan få plass til hele rullen om du er god. Min mormor hadde alltid det nyeste av søtsaker fra butikken, eller is i fryseren, og om det var tomt var det bare å kjøpe mer fra butikken. Til hvert familieselskaper lagde hun alle mulig retter etter hva de forskjellige barnebarna likte, så du fant alltid en av favorittene dine på bordet. 

Hos besteforeldre er det ikke lov å ikke spise, da blir det stilt spørsmål, og du har alltid plass til en til. Beste, du slipper å tenke selv. Du bare kommer som du er, med full eller tom lommebok, og bordet er dekket! 

Nummer 4 - Café
Vi gikk på en i Bregenz, som het Cafezito. Her tok vi en møffin. Jeg med banan og sjokolade, mr H tok sjokolade med ostekake som topping. De hadde 4 forskjellige størrelser på frappen, s - m - l - xl, så her tok jeg selvfølgelig den største, vi skulle jo bli mett av denne lunsjen. Hænrikken fikk sjokolade, mens jeg tok coockie frappe. Her tenkte jeg litt smart om jeg skal få si det selv. Jeg valgte muffins til mat, så da tok jeg coockie i frappen, så fikk jeg begge deler, både muffins og kake. Er ikke det genialt så vet ikke jeg. Dette fikk vi på sånn 10 min, kjempe kjapt. 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Nummer 3 - Buffet på kinarestaurant
Dette prøvde jeg og Henrik her om dagen. Vi orket ikke, etter en lang dag i trekket med masse digg off piste, å dra hjem å mekke en passe sunn pai. Da falt valget lett på buffet på Young Feng, hvor du kan spise så mye du vil for 160 kr. Vi slang på en stor cola, som vi kunne skylle frityrrettene ordentlig ned med. Det var så godt det. Masse fet mat som bare fyller opp årene. Alt har jo en form for glasur eller frityr rundt seg, som knaser og ruller godt i munn. Det beste av alt, som vi ikke vist når vi valgte buffet, det var at dessert var inkludert. O mah gaaad!!! Vi kunne og startet med salat, men det droppet vi selvfølgelig, måtte jo ha plass til mest mulig frityr og digg. 

Så etter to gode runder i buffeten, pluss litt sånn små ting på en annen asjett, tok vi is. Det beste her, var en skikkelig tykk og digg karamellsaus du kunne ta så mye du ville av på toppen. Så jeg og Henrik tok like så greit noen skjeer med bare sausen. Her kommer den akutte doen inn. Da har vi hadde kjørt hjem, måtte Henrik så på do at det bobla i magen. Meg gikk det egentlig fint med, før vi kom opp i leiligheten. Måtte så plutselig på do at jeg ikke klarte snakke med mamsen, fordi jeg måtte konse sånn på å holde meg. Duften av silotank sev sakte men sikkert rundt i hele leiligheten. Men vi begge var enige om at det var verdt det, og vi skal tilbake! Om du noen gang er i Rankweil, tviler litt på det (hvis ikke du gjør samme bommerten på airbnb som oss), så anbefales Young Feng VELDIG. 

Nummer 2 - McDonalds i utlandet (pluss all annen fastfood egentlig)
Mcdonalds i utlandet er jo 7 ganger diggere enn i Norge, og billigere er det og. Du kan velge mellom mange forskjellige retter som vi ikke har i Norge, og forskjellige desserter. Du spiser før du plutselig blir stinn mett, deilig. Da er det viktig å skylle bort middagen med en dessert, hjelper alltid. En fridag tok vi en date her. Henrik bestilte en burger med röstipotet på, mens jeg lagde min egen. Passer perfekt for en kresen gane slik som min. Beste av alt med Mcdonalds i utlandet, fikk maten på under 5 min, anbefales! 

Nummer 1 - Kjedespising 
Dette er helt klart en av våre favoritter. Du bare går straka vegen til butikken, tar med deg en handlevogn, går kjapt forbi frukt og grønt avdelingen, selv om du har lest masse om sunne tips i bloggnorge. Gå rett videre til godteri - og potetgull hylla og grab med deg det du måtte føle for. Våre klassikere er cheesedoodles, potetgull og en dipp, seff brus eller noe sjokko. Når du gjør dette, ikke tenkte på studiebudsjett eller økonomi, her skal du bare ta det du måtte føle for, la godis humla suse.  

Føler du deg virkelig i slaget, og vil at det skal ta litt lengre tid, ja da slår du til med en brownie. Dette er og en klassiker hos oss. Orker du ikke vente på at den skal steke ferdig, da funker det fett å bare spise røra som den er. Glir lett og smidig ned. 

Om du er kjapp i butikken, kan du nok klare dette på under 10 min og, ANBEFALES! 

Da håper vi du har fått noen tips og triks til neste gang du trenger noe supert, kjapt og usunt. Dette er hvert fall våre 5 favoritter som stadig går igjen i heimen. Prøv den du måtte like best, og la det ese.   

Om meg

a7liv

Yolo leva livet! Ta det meste vi skriver med en god dose ironi. Vi kommer til å skrive om reise, våre joviale utflukter med både oppturer og nedturer, tips og triks, og annet stash som måtte falle oss inn ;) Instagram: @a7_liv Facebook: @a7liv

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no